Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A macska

2012.01.22

A cica

A cicát a régmúltban csak haszonállatként tartották hohy megfogja az egereket,ma azonban már vannak olyan gazdák is akik mindenfaroklegyintését figyelik nehogy valami nem megfelelő legyen a kis kedvencüknek.

A középkorban sokan a sátánokhoz kötötték ezeket a macskákat vagy boszorkányoknak nézték őket.Számtalan embertelen módon ölték meg őket melyeket inkább most nem írok le.Annyit elég legyen tudni hogy aki fekete macskát látott az mindenképpen levágta a farkát hogy ne legyen balszerencséje. 

Egyedül a matrózok álltak ki ezek a kedves lényel ellen mert ha macska volt a hajón akkor nem volt patkány a fedélzeten és nem dézsmálta meg az árut.A tengerészek sok dolgot elneveztek a macskákról (vasmacska).

De voltak olyan korszakok is amikor a cicákat szent állatnak nézték.Például Egyiptomban Kr.e.2500-ban elűzték a patkányokat és a kígyókat,hálából a gazdájuk arany ékszerekkel halmozta el őket és a saját tányérjából etette.Mikor meghalt a cicus,szomorúsága jeléül leborotválta a szemöldökét.Még Bastet istent is macskafejjel ábrázolták.

De történ olyan is,hogy egy pap misét tartott de mise előtt észrevete hogy a cicája a miseköpenyének az ujján alszik.Nem akarta a szőrgombócot megzavarni az álmában ezért levágta a köpenye ujját és úgy tartott misét.

Olyan is volt Angliában hogy aki egy macskát megölt véletlenül vagy direkt akkor a macskát fellógatták a farkánál és a bűnösnek annyi gabonát kellett adni hogy az teljesen befedje a hallottat,így adta meg a fájdalomdíjat.

Tehát ezeket a cuki szőrgombócokat de olykor ijesztő fenevadakat régen istenítették,üldözték,de ma szerencsére sok cicának kedves és jó gazdája van.